Stefan Gustavsson til Input 25.11!

275_Stefan-Gustavson_2

25. november er Input så heldig å få besøk av Stefan Gustavsson. Tema for denne kvelden er trosforsvar og undervisningen vil i stor grad bli lagt opp som en «spørsmål-og-svar» dialog mellom salen og Stefan. Kvelden startes med at Stefan innleder over et tema innenfor trosforsvar før vi åpner for spørsmål fra salen. I den anledning trenger vi litt hjelp fra deg:

1. Hvilket tema ønsker du at Stefan innleder kvelden med?

2. Hva skal vi spørre Stefan om? Send inn dine spørsmål til oss her. PS! Det vil også være mulig å stille spørsmål muntlig i løpet av kvelden men vi håper at mange kan sende inn sine spørsmål på forhånd slik at vi sikrer minst mulig gjentakelse av like spørsmål.

Hvem er Stefan?
Stefan Gustavsson er generalsekretær for Svenska Evangeliska Alliansen, direktør for Credo Akademien og førstelektor ved NLA Medihøgskolen i Kristiansand. Han har tidligere bl.a. vært generalskeretær i den svenske Lagsbevegelsen.

Hva er apologetikk eller trosforsvar?
Ikke hørt om apologetikk? Kanskje du har hørt om trosforsvar? Det betyr nemlig det samme! Hva gjør vi når vi blir utfordret av kritikere og skeptikere? Hvordan svarer man på disse spørsmålene? Den røde tråd gjennom hele kirkens historie er at bibelen, Jesus og troen vår tåler en støyt fra dem som tenker og tror annerledes. Paulus setter dette på spissen i sitt klimaks i 1.Korinterbrev kap 15 når han sier at hvis det vi tror og forkynner (særlig påstanden om at Jesus har stått opp fra de døde) ikke er sant, da er det ikke verdt å tro på i det hele tatt. Da er det bare nonsens. Apologetene mener imidlertid at det er god grunn til å tro at det vi tror er sant. Derfor er de ikke redd for å bruke tankene, fornuften og logikken i sitt forsøk på å forsvare troen og utfordre skeptikerne.

Internasjonalt er Franscis Schaeffer og C.S.Lewis to av de mest toneangivende apologetene i Europa. På norsk mark er det nok å nevne Bjørn Are Davidsen og Espen Ottesen (som begge har besøkt Input tidligere).

Ta med deg en haug med venner og kom på Input! Dette tror vi blir knallbra. Og husk å stille dine spørsmål og ønsk deg tema her. Facebookevent kan du finne her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s